MY BLOG

Lilypie Second Birthday tickers

Jumaat, 17 Jun 2011

LELAKI DAN BAJU MELAYU????

BAJU MELAYU??? TELUK BELANGA??? CEKAK MUSANG?? HAish...sumenye baju lelaki. aku pelik la..hairan pun ade gak.. kebanyakan lelaki yang aku kenal kurang suke memakai  baju Melayu.. almaklumla.. mase sekolah aku tinggal kat hostel.. waktu maghrib g surau.. maknenye memang tak hairan la budak lelaki pakai baju melayu..tapi diorang tak pakai baju melayu full..maksud aku diorang pakai seluar baju melayu + t-shirt yang ada lambang tah pape..bayangkan kalo ade yang pakai t-shirt yang ade lambang tengkorak mase solat..haish..tengkorak solat??? sebab tu la rasionalnye cikgu-cikgu dah warning  awal-awal budak-budak lelaki ne pakai baju yang ade lambang pelik-pelik mase solat..kalo dah telinga besi..telinga kuali mane nak dengar..hehe..
pendapat peribadi  aku tentang lelaki yang pakai baju melayu.... jeng! jeng! jeng! ketampanan..kekacakan.. keperibadian lelaki tersebut terselah mase pakai baju neh..lebih-lebih g lelaki yang pakai baju melayu warna putih dan hitam..memang segak brgaya..huhu..tak hairan la ade novelis tempatan ade mengaitkan tentang baju melayu dalam karya beliau...lelaki bertambah segak + kacak mase mengenakan baju melayu..
wahai Kaum Adam..ketahuilah..kelelakianmu begitu terserlah saat mengenakan baju melayu... kelelakian..bukan kejantanan..ingat itu..tak rugi pun kalo lelaki pakai baju neh..untung tu ade la..
kaum yang bukan melayu pun bertambah segak + kacak apabila mengenakan baju melayu.. tak salah kiranya jika kaum yang bukan Melayu pun ingin mengenakan pakaian tradisi kaum Melayu..
Renung-renungkan dan selamat mencuba!!!


2 ulasan:

cik Lea berkata...

betul22
suka jugak tgk lelaki pakai baju melayu
terutamanya kaler hitam
nampak sgt macho!

Miss Zee berkata...

setuju!! tQ cik Lea sebab bagi komen..

TINGGALKAN JEJAK ANDA, SAYA AKAN MENJEJAKI JEJAK ANDA KEMUDIAN