MY BLOG

Lilypie Second Birthday tickers

Sabtu, 21 April 2012

TUGAS BARU... AMANAH BARU


Assalammualaikum semua.. maaf rakan..maaf teman..agak lama aku x update, berhabuk berhapak dah blog uchuk aku ni.. sebelum cuti midterm lepas, aku join Pilihan Raya Fakulti Sains Sosial sebagai calon program Kajian Khidmat Sosial. Alhamdulillah, undi berpihak kepada aku dan kakak senior.. kejayaan  meraih undi dan dapat jawatan ini bukan sebagai tiket untuk aku senyum lebar sampai x toleh belakang.. aku join pilihan raya, maknanya satu tugas baru berlaku dalam hidup aku, amanah yang perlu aku pegang sepanjang aku menjadi perwakilan fakulti.. lepas pilihan raya, aku cuti, seminggu.. tapi balik awal sebab aku nak settlekan tugasan akau.. lau kat rumah, banyak sangat godaan, aku pun rase malas nak buat..heheh.. alhamdulillah, settle dah, tinggal beberapa assignment dan beberapa tugas g aku perlu settle sebagai SU koQi n Exco Aduan dan Penyelenggaraan.. agak mencabar, semester 2 tahun pertama aku dah melibatkan diri dengan tugas sebagai perwakilan pelajar..walaupun hanya di peringkat fakulti, tapi memang sesuatu yang agak baru bagi aku.. yela, tugas sebagai pengawas sekolah x sama dengan tugasan baru ni.. mungkin ada persamaan, cuma perlaksanaan dan bidang tugas je yang berbeza..melalut dah aku ni..heheh.. apapun, aku akan cuba bagi komitmen yang baik, dan kendalikan exco dibawah aku dengan baik. aku perlu kuat untuk terima segalanya, yang baik biasanya akan bermula daripada yang pahit sebelum mendapat kemanisannya.. Amin, Insyallah..

#iklan sebentar bersama  Miss Zee#
*kisah payung yang aku cerita masa entry lepas..payung ke-3 aku, dah hilang..aku tertinggal masa aku attend Majlis Penutupan Malam Penghayatan Islam bulan lepas..Now, aku dah ada payung ke-4, ciri-ciri dia kaler grey kat bahagian luar, biru tua kat bahagian dalam..selesa sangat guna payung ni..sebab dia EXTRA BESAR!!! sejuk...cool je..hehhe..

sampai di sini sahaja ya..ada masa kau update lagi.. assalammualaikum sayang... <3

2 ulasan:

Dba Dealova berkata...

semoga dapat menjalankan tugas yang diamanahkan dengan jayanya :)

Miss Zee berkata...

insyaallah..moga dapat melaksanakan tugas ini dengan sebaiknya

TINGGALKAN JEJAK ANDA, SAYA AKAN MENJEJAKI JEJAK ANDA KEMUDIAN